Hopp til hovedinnhold
Sverre Håkon Evju. Foto: Live Oftedahl
Sverre Håkon Evju. Foto: Live Oftedahl


Bekymret for at koronafrykten tar flere liv enn Covid-19

Også kommuneoverlege i Narvik, Sverre Håkon Evju, registrerer at pasienter ikke kommer til lege og legevakt når det er nødvendig.

– «Medieviruset», inkludert sosiale medier, kan bidra til dette, mener Evju, ifølge Dagens Medisin.

Både sykehus og leger har under koronakrisen uttrykt bekymring for at pasienter ikke søker medisinsk hjelp når de trenger det.

Nylig gikk OUS-direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ut og viste til at Nevroklinikken i har hatt en merkbar nedgang i pasienter med hjerneslag som kontakter sykehuset. Dette på tross av at hjerneslag ikke er sesongbetont.

Kommuneoverlege Evju, som har hatt legevakt de siste dagene, understreker denne uken i et intervju med Fremover, at de er redd pasientene unnlater å søke hjelp fordi de er redde for å være til bry, redde for å bli avvist eller at de frykter smitte.

Særlig har nyheten om at 40 ansatte ved sykehuset i Narvik er i karantene vekket bekymring hos befolkningen, og Evju vil gjerne understreke at folk vil få den hjelpen de trenger.

Han sier at vesentlig færre enn normalt har denne måneden tatt kontakt med legevakten.

Til Dagens Medisin sier Evju at han er redd for at frykten for korona vil ta flere liv enn sykdommen, og han er redd at «medieviruset» og sosiale medier skal skremme befolkningen mer enn nødvendig.