Hopp til hovedinnhold


Beholder ambulansefag

Et enstemmig fylkesutvalg vedtok at ambulansefag skal tilbys ved Møglestu videregående skole også neste høst, melder Lillesands-Posten.
Fylkesrådmannen hadde innstilt på at Vg2 ambulansefag ikke skulle opprettholdes ved Møglestu videregående skole i Lillesand, men et enstemmig fylkesutvalg reddet det populære faget også for skoleåret 2015–2016.
Begrunnelsen for at fylkesrådmannen anbefalte at ambulansefaget ikke skulle settes i gang neste skoleår, var fordi det kan bli vanskelig å tilby elever som har fullført Vg2 ambulansefag, Vg3 fagopplæring i bedrift eller skole.
Rektor på Møglestu, Dag Gulbrandsen sa til Lillesands-Posten at han ikke har noen formening om at det kan bli vanskelig å tilby elever som har fullført Vg2 fagopplæring i bedrift eller skole.
– Vi har ikke kjørt ungdomsrett her før, men andre fylker gjør det. En eventuell omlegging hos oss vil ikke praktiseres annerledes enn hos andre ambulanselinjer over hele landet, sa Gulbrandsen.
Ambulanselinja startet opp som et nytt tilbud på Møglestu høsten 2012, og tilbudet ble etablert som et samarbeidsprosjekt med Sørlandet Sykehus HF. Ambulansefaget har siden oppstarten vært veldig populært.
Les mer om saken hos Lillesands-Posten