Hopp til hovedinnhold


Begge flyene i Alta står på bakken på grunn av sykdom og mangel på piloter torsdag

– Sjokkerende, sier lege til Altaposten (krever innlogging).

Siste: Jan har vært lege i Finnmark siden 1980. Nå er han svært bekymret
Bakgrunn: Fylkeslegen har fått bekymrings- og avviksmeldinger om Babcock
Mer: Etter tre måneder med Babcock slår Marius sikkerhetsalarm
De viser til Babcocks egen statusoppdatering for beredskapen 3. oktober. Her går det fram at de to flyene i Alta ikke er tilgjengelige torsdag 3. oktober.

Videre at det ene flyet er ikke operativ fra 06:00 til 18:00 på grunn av sykdom, og det andre flyet er ikke operativ på grunn av crewmangel i tidsrommet 09:00 – 21:00.

– Vi tar situasjonene på største alvor, og iverksetter tiltak for å skape større robusthet ved sykdom og crewmangel, Hans Skog-Andersen til iFinnmark. Han er sjef for flyoperasjonen i Babcock.

Videre:

– Vi ansetter flere piloter, og oppgraderer flere styrmenn til kaptein. I tillegg ser vi på løsninger som skal skape større fleksibilitet.

Reagerer

– Det er bekymringsfullt at så langt inn i den fasen som skulle vært normal periode, så er det sjokkerende å få beskjed om at begge flyene i Alta på bakken. Det smadrer alt av responstid og hurtig hjelp av akutt syke. Dette må det finnes ut av og man må stanse det som synes å vedvare, sier fast legevikar Jan Eggesvik i Lebesby kommune til iFinnmark.

Les mer om saken hos Altaposten (krever innlogging)