Hopp til hovedinnhold


Bedre med akuttsykehus ved Mjøsbrua enn på Lillehammer og Hamar

Folkeaksjonen for et komplett sykehus ved Mjøsbrua skriver i et innlegg i Oppland Arbeiderblad at hele Innlandets befolkning vil tjene på å samle funksjoner i et felles hovedsykehus ved Mjøsbrua.

Thor Solheim hadde rett før jul et lengre leserinnlegg om sykehusstruktur. Et av poengene hans var at Gjøvik Sykehus ser ut til å ligge dårlig an som fremtidig akuttsykehus. Vi ønsker ham velkommen etter til å erkjenne dette.

Vi har ved flere anledninger poengtert at dersom det skulle gå mot ett akuttsykehus i hvert fylke så er det Lillehammer og Hamar/Sanderud som ligger an til å bli «vinnerne».

Sykehusaksjonen, med Størk Hansen, Thor Solheim og Anne Grethe Gjerdalen i spissen, er en sterk motstander mot all endring av sykehusstrukturen. Blir det for sterk motstand stiger sjansene for at vi ender opp nettopp med en to-sykehusmodell, men det ser dessverre ikke ut til å bekymre disse folkene nevneverdig. På Lillehammer og Hamar vil man juble, selv om Innlandet som helhet, og Gjøvikregionen spesielt, blir tapere.

Det er liten tvil om at stemningen i stor grad har snudd i befolkningen og at mange flere, faktisk et betydelig flertall i Gjøvikregionen, nå ønsker seg et felles hovedsykehus.

Les hele saken hos oa.no