Hopp til hovedinnhold


Avvist på legevakten med sprukket milt to ganger

To ganger ble Inger Holgersen sendt hjem fra legevakten med skyhøy feber. - Så ble jeg nektet ambulanse. Til slutt skjønte legene endelig at milten hadde sprukket, sier Holgersen.

To ganger ble Inger Holgersen sendt hjem fra legevakten med skyhøy feber. - Så ble jeg nektet ambulanse. Til slutt skjønte legene endelig at milten hadde sprukket, sier Holgersen.

– På et tidspunkt sa jeg til min ti år gamle sønn: "Hvis du ikke klarer å vekke mamma, må du ringe 113." Da var jeg så syk at jeg ikke trodde jeg ville våkne igjen dersom jeg sovnet, forteller Holgersen.
Da FB snakket med henne før helgen, var hun innlagt på sykehuset for andre gang – med store smerter og en ny blødning. Hun ventet da på beskjed om hvorvidt det var nødvendig å operere bort milten.

LES OGSÅ: – Veldig beklagelig at slike ting forekommer

Ung turnuslege grep inn

– Jeg ble avvist på legevakten to ganger med kort mellomrom. Ved tredje forsøk, nektet de meg ambulanse. Da jeg endelig ble tatt på alvor, bar det rett inn på akutten. Der var det heldigvis en ung og dyktig turnuslege som sørget for å gjøre de riktige undersøkelsene, forteller Holgersen.

– Jeg tror faktisk det er turnuslegen jeg kan takke for at jeg er i live i dag, tilføyer hun.
Og hun er full av lovord om de som tok seg av henne da hun endelig ble tatt inn:
– De skal ha masse ros, konstaterer hun.

Satt på sterke tabletter

Problemene startet da fembarnsmoren ble satt på cellegiftbehandling på grunn av vanskelig eksem.

– Jeg skulle ta fire tabletter en gang i uken. Allerede etter de første fire ble jeg svært uvel, og etter de neste fire ble jeg virkelig syk. Og så kom feberen. Den var på over 40 hvis jeg ikke holdt den nede med Paracet, forteller hun.

Hun sier hun også opplevde at den sterke tablettkuren hun var satt på, som var kjent for en lang liste med bi- virkninger, ikke ble tillagt nevneverdig vekt på legevakten:

– Jeg måtte selv insistere på at legen noterte det ned mens jeg redegjorde for tilstanden min, sier hun.
Den ene legen på legevakten lyttet bare på meg, mente jeg hadde bronkitt og sendte meg hjem med antibiotika, sier hun oppgitt.

Måtte snakke med presten

Da hun endelig kom inn på akutten og under kyndig behandling hos den unge turnuslegen, skjedde tiltakene på løpende bånd. Hun ble liggende på sykehuset i halvannen uke, og utredet grundig:

– De oppdaget væskeansamling ved leveren og i bekkenet. Da så de jo at milten min hadde sprukket. Og de var overrasket: Vanligvis er det jo ved fysiske traumer at milten revner, sier Holgersen.

Selv har hun vært nødt til å ha en lengre samtale med en prest i ettertid.
– Jeg kunne ha dødd. Og følte meg så dårlig at det ikke spilte noen rolle for meg om jeg faktisk døde, sier hun.