Hopp til hovedinnhold


Avvist av AMK

AMK ba Sissel Marie Bruserud og mannen ordne opp selv, da hun lå med brukket bein på stien oppe i lia i Kleivene.

AMK ba Sissel Marie Bruserud og mannen ordne opp selv, da hun lå med brukket bein på stien oppe i lia i Kleivene, skriver Telen.

Det var 22. desember 64-åringen falt på glatta og brakk venstrebeinet. Ute var det mange minus og hun kom ingen vei.

Fikk ikke hjelp

– Hun lå jo langt oppe i lia her, så jeg forsto at vi måtte ha hjelp. Jeg så ikke hvordan vi skulle komme ned uten båre, så jeg ringte 113 for å få ambulanse. Jeg spurte om de kunne komme med båre fordi det var noen som lå på en sti og trolig hadde brukket beinet og prøvde å forklare hvor vi var. Men det var visst ikke lett å forstå, for dem som svarte var ikke lokalkjent og visste ikke hvor bensinstasjonen i Kleivene var. Etterpå har jeg forstått at telefonen besvares i Drammen, forklarer Arvid Bruserud om sin opplevelse av telefonsamtalen.

AMK-kontakten skal ha spurt om Arvid kjente noen i området.

– Jo da, jeg kjenner jo folk, men det er ingen her nå å spørre om dette, svarte jeg og tittet rundt meg. "Ja, men du får prøve å ordne deg selv da" sa hun og la på, forteller Bruserud, som litt forfjamset svarte "ja vel" og sto igjen som et spørsmålstegn.

Da hadde han allerede før telefonsamtalen vært hjemme og hentet krykkene, i håp om at hun skulle klare å komme seg enten opp eller ned bakken selv. Hun gjorde to forsøk som bare endte med nye fall.

Rett i rullestol

Til slutt parkerte det en drosje på bensinstasjonen og Bruserud løp ned for å spørre om sjåføren kunne hjelpe dem til sykehuset. Jo da, det kunne den kvinnelige sjåføren, som rygget bilen så nærme stien som mulig. Sissel Marie fikk lagt lua under baken og sakte akt seg ned stien mens hun forsøkte å holde beinet i ro. Sjåføren og mannen fikk løftet henne over snøhaugen og inn i bilen – og nesten en time etter fallet kom hun til sykehuset.

Les hele saken på Telen.no