Hopp til hovedinnhold


Appen som forteller AMK hvor du er

Det kan stå om liv når helsepersonell skal finne frem. En ny app, utviklet i Trondheim, gir AMK din nøyaktige posisjon når du ringer, skriver Adressa.
AMK-sentralen ved St. Olavs Hospital har som første regionale sykehus tatt i bruk en tilleggstjeneste med applikasjonen Smart113 som gir AMK-sentralen din nøyaktige posisjon når du ringer nødnummeret 113.
– Tid kan være dyrebart når man trenger medisinsk hjelp. I de fleste tilfeller virker det vanlige systemet utmerket, der men ringer inn og forteller AMK hvor man er. Men i utmark eller når du ikke vet helt hvor du befinner deg, vil AMK i Sør-Trøndelag få den viktige informasjonen om hvor du er når du ringer med Smart113, sier Fredrik Øvergård ved Råd AS i Trondheim som har utviklet appen.
Det ligger ifølge Øvergård en rekke muligheter i appen, ut over stedsangivelse. Men alt er ikke på plass ennå.

Deler telefonens stedsinfo

Smart113 er en app som deler smartelefonens geodata, stedsinformasjon med AMK-sentralen. Appen er utviklet i samarbeid mellom Råd og St. Olavs Hospital, med støtte fra Innovasjon Norge, og har vært under utprøving som pilotprosjekt hos 113-sentralen i Sør-Trøndelag siden desember. Men Øvergård har jobbet med dette i tre år.
Ideen kom etter at han selv ble alvorlig skadet i en sykkelulykke hjemme i Vikhammer i 2008.
Les mer om saken hos Adressa