Hopp til hovedinnhold


– Ansatte har gjort luftambulansebasen mulig

Helse Nord hadde åpning av ny luftambulansebase på Evenes i Nordland 30. april. – Gratulerer til befolkningen og pasientene i dette området. Dette vil gi de likeverdige tjenester. Det er de ansatte i Helse Nord som gjennom sin gode måte å drive på har gjort at vi har ressurser til dette. De fortjener all mulig takk i dag, sa helseminister Bent Høie da han åpnet helikopterambulansebasen på Evenes, ifølge UNN sine hjemmesider.
Les også: Første nye helikopterbase på 21 år
Basen skal dekke en befolkning på ca 117000 i Sør-Troms og Nordre Nordland, et geografisk område på 11 600 km2.
- Helse Nord ruster nå helsetjenesten i landsdelen for framtida. Jeg har lagt ned grunnstein for nytt sykehus i Kirkenes, jeg har fått åpne nytt sykehus i Vesterålen, til sommeren skal vi åpne nytt pasienthotell i Tromsø, det investeres milliarder i Bodø og det kjøpes tomt til nytt sykehus i Narvik. Dette er en formidabel satsing til beste for befolkningen, understreket statsråd Bent Høie foran 150 gjester.
Universitetssykehuset Nord-Norge er medisinsk ansvarlig for tjenesten og står sammen med Nordlandssykehuset for bemanningen med medisinsk personell.
Norsk Luftambulanse AS er helikopteroperatør og har fått tildelt kontrakt for de første tre årene. Det er også inngått avtale med Forsvarsbygg om leie av lokaler for basen og Luftambulansetjenesten ANS har hatt ansvar for at basen er blitt utbedret og tilpasset tjenestens krav.

Nytt helikopter

Fra basen opererer et helikopter av typen Eurocopter EC 145 T2 med to motorer og omfattende sikkerhetsutstyr. Helikopteret, som er bygd i Tyskland, har båreplass for to pasienter, samt to seter i kabinen og to seter i cockpit. Bemanningen er pilot, redningsmann og anestesilege.
Les hele saken hos UNN