Hopp til hovedinnhold


– Angrep lege på oppdrag

Legen, som var utstyrt med utrykningsvest, gikk til fots i Stasjonsvegen i Bø sentrum rett før midnatt da det som blir beskrevet som en «rånerbil» rullet opp på siden.

Fredag 17. desember var en lege fra Vest-Telemark med i en ambulanse som fraktet en ulykkesrammet person fra Vinje til sykehuset i Skien. Legen gikk av i Bø der en anestesilege tok over. Legen, som var utstyrt med utrykningsvest, gikk til fots i Stasjonsvegen i Bø sentrum rett før midnatt da det som blir beskrevet som en «rånerbil» rullet opp på siden, skriver Varden.

– Legen skulle gå til taxiholdeplassen for skyss hjem til Vinje. Før han nådde taxiene møtte legen en ung mann som hoppet ut av en mørk stasjonsvogn. Mannen gikk rett bort til legen og puffet til ham. Deretter forsvant mannen inn i bilen som kjørte av gårde, forteller Arne Gunnar Tollehaugen.

Legen ble ikke fysisk skadet etter nærmest å ha blitt skjøvet ut i grøfta av den ukjente gjerningsmannen.

– I dette tilfellet snakker vi om et uprovosert angrep på en offentlig tjenestemann på utrykningsoppdrag. Slik oppførsel vil vi ikke ha noe av. Håpet er at vi kan få inn tips som kan føre til at politiet kan oppklare saken, sier politioverbetjent Arne Gunnar Tollehaugen ved Bø og Sauherad lensmannskontor.

Mannen som angrep legen har ifølge beskrivelsen nordisk utseende, lyst kortklipt hår og er 1.85 – 1.90 meter høy.

Les mer om saken i Varden