Hopp til hovedinnhold


Anbud på ambulansebåt på vent

Det er fremdeles ingen avklaring av hvem som i framtida skal drive ambulansebåttjenesten for Bjarkøy, Ibestad og Sør-Troms-kommunene.

Det er fremdeles ingen avklaring av hvem som i framtida skal drive ambulansebåttjenesten for Bjarkøy, Ibestad og Sør-Troms-kommunene.

Les hele saken på NRK: Ambulansebåt på vent

UNN vil først ved nyttår legge ut anbudet som skal gjelde for ti år framover.

Kort varsel

Lødingen skipsbåtservice har fått det midlertidige oppdraget med å drifte ambulansebåten i Bjarkøy. Et oppdrag som nærmest ble kastet på oss, sier reder Torbjørn Rinø:

- Det var veldig kort varsel på det kortsiktige anbudet vi har nå.

Lødingen skyssbåtservice tok over ambulansebåttjenesten i Bjarkøy etter at Rederiet Øyfart kuttet avtalen med UNN. Øyfartrederiet mente UNN ikke ville betale det det koster å drifte ambulansebåttjenesten etter havariet med den tidligere ambulansebåten Øyfart som gikk ned i januar.

Må leie ambulansebåt

- Vi kom jo i en skvis der, i og med at vi var nødt til å leie inn et fartøy, sier leder av Øyfart Trond Markussen.

- På toppen av de vanlige driftsutgiftene, så fikk jo vi kostnader for et leiefartøy som ikke de ville dekke. Da greide ikke vi å være konkurransedyktige med noen, dermed ble vi skviset ut.

Torbjørn Rinø, i Lødingen Skyssbåtservice sier de er usikre på om de vil fortsette driften.

- Det må vi ta opp til en ny vurdering når den tid kommer.

Og den tid skulle egentlig vært i mai. Da hadde Universitetssykehuset Nord Norge lagt opp til å lyse ut anbudet på ambulansebåttjenesten på nytt for å få en mer permanent leverandør til tjenesten, det sier Seksjonssjef Per Øyvind Sørgård ved akuttmedisinsk avdeling på UNN.

Vil kjøpe nytt fartøy

Han vil ikke la seg intervjue, men han sier til NRK at UNN må utsette det hele til i slutten av året før de går ut med en endelig anbudsrunde, som skal gjelde for ti år framover. I mellomtiden må de ut med et nytt midlertidig anbud som skal gjelde fra slutten av mai og ut året.

Trond Markussen i rederiet Øyfart, sier de er innstilt på å kjøpe inn nytt fartøy med tanke på å gi inn nytt anbud i håp om å få tilbake drifta av ambulansebåttjenesten for Bjarkøy, Ibestad, og Sør-Senja kommunene.

- Vi må prøve å følge opp det vi har drevet med.

Etter det NRK forstår vil det koste omlag 20 millioner kroner å kjøpe ny ambulansebåt. Det koster fort 10 millioner kroner i året å drifte en slik båt, med utstyr, mannskap og drivstoff.