Hopp til hovedinnhold


- AMK har problemer med minoriteter

I forbindelse med den tyrkiske bestemoren som døde av hjertestans mens slektningene ble lagt i jern utenfor, og ambulansen lot vente på seg, trekkes Ali Farah saken fram i Dagbladet, mens VG siterer politiets kommunikasjon med sin vaktsentral.

I forbindelse med den tyrkiske bestemoren som døde av hjertestans mens slektningene ble lagt i jern utenfor, og ambulansen lot vente på seg, trekkes Ali Farah saken fram i Dagbladet, mens VG siterer politiets kommunikasjon med sin vaktsentral.

Bakgrunn: Varsler full AMK- gjennomgang etter ambulansebråk

Dagbladet: - Det hjelper ikke at du heter Ali når du ringer ambulansen Leder for Innvandrerrådet mener nødtelefonen har et problem med minoriteter.

VG: "Det er kaos med AMK og meldinger"

Mer i VG: Familiemedlemmer vurderer anmeldelse etter Tøyen-dramaet

Igjen er det en kommunikasjonsjobb som må gjøres godt for å få fram et budskap om hvilke sikkerhetsregler ambulansepersonell må følge, samt å klargjøre raskest mulig hvordan kommunikasjonen mellom pårørende og AMK, og ambulansepersonell og AMK, AMK og politi har foregått.

Etterlyser kommunikasjonstabber
Akhenaton De Leon som er leder i Innvandrerrådet, sier til Dagbladet at han mener det er svært viktig at AMK er raske med å legger alle kortene på bordet i denne saken.

- Da Ali Farah ikke fikk hjelp i Sofienberg-parken var det en dekkoperasjon av AMK. Det håper jeg vi slipper i denne saken.

Han understreker at det handler om tillit. Innvandrerrådet som De Leon leder har 200 medlemsorganisasjoner. 

De Leon etterlyser også en gjennomgang av alle tabber AMK har gjort de siste årene, og hvor ofte personer med minoritetsbakgrunn er involvert.

Uklar kommunikasjon ambulanse/AMK/politi
I VG framstår AMK-sentralens jobb som kaotisk:

- Det var uklart for oss om ambulansepersonalet var inne eller ute, bekrefter visepolitimester Roger Andresen. - Når vi ikke visste hvor ambulansepersonalet befant seg, så ble det tidskritisk for politiet at de pårørende ikke hindret redningsarbeidet, legger han til.

Kaos og rasisme? Det sparer mye bry å jobbe med rask og god kommunikasjon om fakta i denne saken, uansett feil eller ikke feil. Ellers blir dette en ny føljetong à la Farah.

Les også: Språkproblemer fører til dårligere behandling

Legevakt: Ble sendt hjem, døde av hjerneslag