Hopp til hovedinnhold


AMIS AS er kjøpt opp av CSAM

AMIS (Akuttmedisinsk informasjonssystem) sine løsninger for koordinering av nødmeldinger, er installert på alle landets AMK-sentraler. Nå ønsker CSAM å satse på akuttområdet, skriver de i en pressemelding.

– CSAM ønsker bredde i sitt produktutvalg, og satser nå betydelig innenfor akuttområdet. Som første steg på veien overtok CSAM i dag alle aksjene i programvareselskapet AMIS AS.
Avtale med SAAB
Fra før er CSAM markedsleder innen eHelse-løsninger for spesialistområdene fødsel og medikamentell kreftbehandling. Gjennom overtakelsen av AMIS AS satser CSAM i tillegg på akuttområdet.
CSAM har også inngått en avtale med svenske Saab som blant annet leverer en utviklingsplattform for kontrollrom.
– Avtalen mellom Saab og CSAM betyr at det er skapt en meget sterk nordisk leverandørkonstellasjon med integrasjonserfaring som kan bidra til å løse fremtidens utfordringer innen akuttområdet, sier CEO i CSAM Sverre Flatby.
Denne avtalen har klare synergier til CSAMs oppkjøp av AMIS AS.
Antall leverandører skal ned
– Bestillerne i eHelse-markedet konsoliderer seg både regionalt og nasjonalt og deres kjøpsadferd tilsier at antall programvareleverandører i markedet skal reduseres. Vår overtakelse av AMIS er et nytt steg på veien til å bygge en sterk, fremtidsrettet nordisk eHelse-spesialist. Akuttområdet har til dels vært underprioritert, men vi ser nå en økt satsing på dette fra kundenes side i årene fremover. Med denne transaksjonen tilpasser både AMIS og CSAM seg til signalene fra kundene i markedet, sier Flatby.
Fremtidig videreutvikling
Daglig leder i AMIS AS, Kjellrun Borgmo, har stor tro på at CSAM og AMIS sammen vil gi dagens kunder større trygghet for fremtidig videreutvikling av dagens løsninger.
– AMIS-løsningene har en nasjonal utbredelse i dag, og vi har derfor fortløpende bred og aktiv kundekontakt innen det prehospitale akuttmedisinske området. Vi kjenner behovet svært godt, og er derfor sikre på at et kombinert AMIS og CSAM vil gi kundene den funksjonalitet de ønsker og har behov for i årene fremover, sier Borgmo.
Les hele pressemeldingen hos CSAM