Hopp til hovedinnhold


Ambulansetjenesten innrømmer feil i varslingen

Ambulansetjenesten innrømmer at de gjorde feil da de ventet 14 minutter med å varsle politiet fra de fikk melding om busstragedien, skriver Aftenposten.
Bakgrunn:  Brannmenn pågrep drapsmann med pulverapparat
Nyere: Politi og ambulanse fikk gisselvarsel samtidig
Mer om Årdal-drapene: Brannfolkene frustrert av å vente på politietPoliti og ambulanse fikk gisselvarsel samtidig og Teipa sikta på hender og føtter
Les også: Frykter at tregt politi skal koste liv
Ifølge rutinene skal ambulansetjenesten sende ut en såkalt «trippelmelding», et varsel til både brannvesenet og politi, når de får inn en nødmelding.
Ambulansetjenesten i Helse Førde fikk først melding om en trafikkulykke, og begynte da å varsle egne ressurser i området i stedet for de andre etatene.
- I ettertid ser vi at skulle gjort det i en annen rekkefølge. Det første som normalt skal skje, er at vi varsler andre nødetater samtidig. Det gikk litt tid før vi fikk koblet opp det, sier beredsskapssjef i Helse Førde, Jan Petter Sæbø, til Aftenposten.

Politiet varslet 14 minutter senere

Ambulansetjenesten fikk første melding klokken 17.21. Brannvesenet og politiet ble varslet over 10 minutter senere, henholdsvis klokken 17.33 og 17.35, ifølge Helse Førde.
På dette tidspunktet trodde de fremdeles at det bare var snakk om en trafikkulykke, opplyser Sæbø.
Da det etterhvert kom mange meldinger inn på 113-sentralen, og de fikk inntrykk av det var «gisselsituasjon», varslet de politi og brannvesen om dette, forteller han videre.
Les mer om saken hos Aftenposten