Hopp til hovedinnhold


Redd for at ambulansetilbudet kan raseres

Vestre Viken ønsker å overta ansvaret for ambulansene allerede neste år, og i kveld skal de trolig vedta saken. Det vil innebære at ambulansene i Bærum organiseres under AMK-sentralen i Buskerud istedenfor Oslo.

Vestre Viken ønsker å overta ansvaret for ambulansene allerede neste år, og i kveld skal de trolig vedta saken. Det vil innebære at ambulansene i Bærum organiseres under  AMK-sentralen i Buskerud istedenfor Oslo, skriver Budstikka.

Les også på NRK Østlandssendingen: Frykter dårlig ambulansetilbud

Dermed går Vestre Viken på tvers av sterke anbefalinger fra Statens helsetilsyn, fylkeslegen i Oslo og Akershus og Den norske legeforening.

Helse Sør-Øst vedtok å utrede ambulansesituasjon i Asker og Bærum i et styrevedtak i 2008. Men ingenting er gjort.

40.000 mennesker i østlige deler av Bærum har i dag hjelp fra ambulansene i Oslo. Det vil det bli slutt på hvis Bærum underlegges AMK-sentralen i Drammen.

– Vi tror også at ambulansedekningen i Asker blir dårligere hvis vi må bytte sentral. Røyken har en underdekning av ambulanser i dag og vi regner med å få en økning i oppdrag på mellom 15 og 20 prosent. Det gir færre biler til befolkning i Asker og Bærum. I tillegg vil vi bli nødt til å assistere de andre sykehusene i Buskerud, sier Sverre Aae, som er avdelingsleder for prehospitalt senter, ambulanseavdelingen ved Bærum sykehus.

Les mer i Budstikka