Hopp til hovedinnhold
Solcellepanel. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons
Solcellepanel. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons


Ambulansestasjon produserer sin egen strøm

Den nye ambulansestasjonen i Hagfors bygges med solceller på taket for å kunne produsere egen strøm.

SVERIGE: Dette er et miljøvennlig samarbeidsprosjekt mellom ByggDialog AB og Region Värmland, melder Nordiska prosjekt.no.

At man har valgt solceller er i tråd med Region Värmlands mål om energieffektivisering og driftsoptimering for sine virksomheter. Ved å produsere egen strøm sparer man ikke bare miljøet, men også skattepenger.

– På ambulansestasjonen er det virksomhet døgnet rundt, året rundt, derfor er det lønnsomt å installere solceller nå når vi likevel bygger nytt, sier Per-Ove Lennartzon byggprosjektleder hos Region Värmland.

For ByggDialog er valget av solceller kun positivt og passer med virksomhetens mål om bærekraftig bygging. Mikael Jardeby er prosjektsjef på ByggDialog.

– Vi er en virksomhet som vil veilede våre kunder til bedre miljøvalg, både når det gjelder produksjon, men også i forvaltningen når bygget er klart, og prosjektere for energieffektive løsninger allerede tidlig i kjeden.

– Å få være med å bygge for samfunnsviktige funksjoner på en måte som er miljøvennlig og holdbart føles både godt og meningsfullt, sier han.

Les mer om saken hos Nordiska prosjekt.no