Hopp til hovedinnhold


Ambulansesjefens siste reis

Han levde for ambulansetjenesten. Derfor ble Paul Rørsets (51) begravelse helt spesiell, skriver VG.
Den mangeårige ambulansesjefen ble begravet i ambulanseuniform i en spesialdesignet ambulansekiste. Ved inngangsdøren i Otrøy kirke i Midsund sto kolleger i uniform og delte ut sanghefter i ambulansedesign. Etterpå ble han båret ut av ambulansepersonell, melder Romsdals Budstikke.
- Jeg har egentlig bare gode minner fra begravelsen. Det var mye fin musikk og faktisk litt humor. Jeg sitter igjen med et lite smil på leppene, sier datteren Jeanette Rørset til VG.
- Hvorfor ville dere gjøre det på denne måten?
- Han nevnte det da han var syk. Han var en liten skøyer og det var nok ikke veldig seriøst ment, men vi ville ha det i hans ånd og fikk livet seremonien litt opp. I ettertid var det mange som kom og sa det var en fin begravelse. At det var «veldig Paul».
51-åringen døde i fjor sommer, etter å ha vært kreftsyk i rundt to år. I mange år hadde han drevet ambulanseselskap, som han i sin tid tok over etter sin far. Han la en enorm arbeidsmengde ned i selskapet. Hans nærmeste pårørende ville gjøre noe skikkelig personlig ut av begravelsen.
Ønsket måtte helt opp til domprosten for godkjennelse.
Les mer om saken og se bilde av kisten hos VG