Hopp til hovedinnhold
MK Nordland. Den eneste samlokaliserte nødsentral i Norge i 2020. Foto: Samlok nord
AMK Nordland. Var den eneste samlokaliserte nødsentralen i Norge i 2020. Foto: Samlok nord


Ambulanser patruljerer med blålys på grunn av nødnett-trøbbel: - Alvorlig

Nødnettet og telefonnettet har fredag kveld vært nede på deler av Østlandet.

Uværet på deler av Østlandet fredag har ført til store problemer for beredskapen i landsdelen. Nødnettet og telefonnettet var fredag kveld nede i blant annet Numedal, Hallingdal og deler av Ringerike.

– Store deler av telefonnettet til Telenor, Telia og Ice er nede i disse områdene. I Vestfold og Telemark, Viken og Innlandet går mange av basestasjonene nå på reservestrøm. Flere stasjoner kan falle ut dersom strømbruddet vedvarer. Det kan bli verre enn det er nå, sier avdelingsleder for kommunikasjon i helseforetaket, Hege Frostad Dahle til NTB.

Hun beskriver situasjonen som alvorlig. Helseforetaket har sendt ut ambulanser til patruljering i Flå, Nes, Ål og Kongsberg. Ambulansene vil kjøre med blålys og folk kan henvende seg til ambulansene for øyeblikkelig hjelp. Blant annet er det utplassert en ambulanse ved McDonalds i Flå i Hallingdal som folk kan henvende seg til dersom de trenger hjelp.

– Der det er mulig anbefaler vi folk til å ta seg til legevakt og akuttmottak selv, skriver helseforetaket ifølge NTB.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap sier til VG at omtrent 50 av de 2085 basestasjonene i Nødnett er berørt av uværet fredag kveld. 90 basestasjoner går på reservestrømløsning.