Hopp til hovedinnhold


Ambulanser blir hindret

- Det store paradokset er at trafikksikkerhetstiltak får negative konsekvenser for utrykningskjøretøy som for eksempel ambulanser, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP).

- Det store paradokset er at trafikksikkerhetstiltak får negative konsekvenser for utrykningskjøretøy som for eksempel ambulanser, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) til NRK.

Hoksrud sier han vil ta saken opp i Stortinget torsdag denne uken. Da skal det handle mye om samferdsel der.

- Jeg vil konkret spørre helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen om hun vil ta opp muligheten med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa til å se på vanskelighetene som utrykningspersonell daglig møter i trafikken.

- Det er ikke bare de fysiske installasjonene som gir utfordringer. Veivedlikeholdet gjør at mange pasienter får en ubehagelig transport, sier Roy Gjersøe som er tillitsvalgt for ambulansearbeiderne i Vestfold.

- Når vi sitter bak hos pasienten, noen ganger usikret, så blir det ganske store konsekvenser dersom ambulansen passerer en umerket fartshump og holder fartsgrensen. Bakparten av bilen gjør et byks, båren beveger seg noen centimeter i festene, pasienten gjør et byks og vi ambulansearbeidere fyker i taket, sier Gjersøe.

Les mer om saken på NRK