Hopp til hovedinnhold


Ambulansepilot blendet av laser

– Livsfarlig oppførsel, sier politiet til Bergens Tidende.

Han er pilot i Luftambulansen, og lørdag kveld fløy han sammen med redningsmann Kjell Naustdal fra Bergen til Sogn og Fjordane. Kort tid etter at de lettet, opplevde de situasjonen som kunne blitt veldig dramatisk.

Fikk laser rett i cockpiten

- Vi lettet fra Bergen og fløy utover Lungegårdsvannet. Da vi kom over brannstasjonen, fikk vi en grønn laserstråle rett inn i cockpiten. Vi så en person på bakken i området rundt Skoglien som stod med laserpennen. Lyset var så kraftig at det lyste opp hele cockpiten, sier Frøyset.

Piloten forteller at vedkommende etter en kort stund mistet kontakten med helikopteret. Men kort tid etter skjedde det samme nok en gang.

 
- Vi fortsatte å fly høyere opp og utover mot Sandviken. Da vi kom dit, fikk vi plutselig et nytt, grønt laserlys inn i helikopteret. Det var som om noen fyrte av en blits i cockpiten, sier han.

Svært alvorlig

Ifølge Frøyset kom laserstrålen denne gang fra Erdal på Askøy. Igjen fikk de to i helikopteret øye på en person som stod og lyste opp mot dem.
- Hele cockpiten lyste opp. Det var utrolig ubehagelig, sier Frøyset.
Helikopterpiloten er glad for at flyforholdene denne gangen var på deres side. Hadde omstendighetene vært annerledes, kunne resultatet vært noe helt annet.
- Denne gangen var det så fint vær, og vi fikk heldigvis ikke laseren midt i ansiktet. Men hadde dette skjedd i en landingsfase, så kunne det fått svært alvorlige konsekvenser, forteller Frøyset, som ber foreldre være oppmerksomme på om barna deres har laserpekere.
Les mer om saken hos Bergens Tidende