Hopp til hovedinnhold


Ambulansepersonell kjørt til sykehus etter utforkjøring

Sørlandet: En ambulanse under utrykning havnet utfor veien på fylkesvei 417 i Vegårshei i halv ti tiden lørdag kveld, ifølge Tvedestrandposten (krever innlogging).

Operasjonsleder John Repstad i Agder-politiet opplyser til Tvedestrandsposten at det var en ambulanse fra Gjerstad som kjørte utfor på Vegårshei lørdag kveld.Ambulansen var på vei til et oppdrag, da utforkjøringen skjedde.

– De to i ambulansen ble kjørt til sykehus. De var bevisste, og fremsto som uskadde, men ble kjørt til sykehus. Vi har ikke fått noen tilbakemelding på skadene, sier Repstad.

Det var svært glatt i området da utforkjøringen skjedde. Like før ambulansen kjørte utfor passerte den en annen bil som også hadde havnet utfor veien.

– Denne var borte da nødetatene dro for å sjekke, sier Repstad.

Meldingen om ulykken kom direkte inn til Vikings alarmsentral. Ambulansen, en Nilsson XC90 (Volvo ombygd til ambulanseformål), hadde hjelpetjenesten Volvo On Call installert. Dermed gikk alarmen automatisk da det smalt, skriver Tvedestrandposten i enda en sak om hendelsen (krever innlogging).
– Nå er prioriteten å få reserveambulansen opp i drift, og følge opp de to, sier lederen for ambulansetjenesten i Gjerstad, Glenn Jacobsen, på stedet.
Les mer om saken hos Tvedestrandposten