Hopp til hovedinnhold


Ambulansearbeidere reddet passasjer

Ambulansepersonell Frank Andersen og Karen Marit Utsi fra Norge berget en mann i 60-årene på en flyvning fra Alta til Kreta natt til fredag forrige uke, melder Finnmark Dagblad.

Fredag forrige uke nødlandet Aegean Airlines' direkteflight A3 4555 med avgang fra Alta kl. 22.45 i Aten, Hellas. Grunnen var at en norsk mann i 60-årene fikk et illebefinnende og segnet om bevisstløs i flysetet.

BAKGRUNN: Charterfly fra Alta måtte nødlande i Hellas

Heldigvis var de to ambulansesarbeiderne Frank Andersen og Karen Marit Utsi med på charterflyet som opprinnelig skulle lande på Kreta natt til fredag. Det endte i stedet med at Airbus-maskinen måtte innom den greske hovedstaden etter at nordmennene ved 03-tiden tok avgjørelsen om å nødlande flyet for å få mannen til sykehus.

– Oksygenflasken virket ikke

De to startet umiddelbart livreddende førstehjelp i midtgangen og fikk stabilisert mannen.

– Dette kunne gått ille om ikke noen hadde grepet inn, fortalte Andersen og Utsi.

– Oksygenflasken de hadde ombord i flyet virket ikke. Om den var defekt eller nesten tom er uvisst. Jeg måtte bruke mitt eget medisinskrin fordi utstyret i flyet var så mangelfullt. Mine eldre foreldre reiste sammen med meg så derfor tok jeg med litt mere utstyr enn vanlig. Jeg ble faktisk stoppet i innsjekkingen, og spurt om alt det medisinske utstyret i handbagasjen, men det var jo flaks for mannen. Jeg tør ikke tenke på hva som kan skje om man får et illebefinnende i lufta, uttalte han til Nordlys fredag.

Andersen tok beslutningen om å nødlande i Aten.

Les mer om saken hos Finnmark Dagblad