Hopp til hovedinnhold


Ambulansepersonell anmeldt for vold mot pasient

Ambulansepersonell fra Københavns Brannvesen ble meldt til politiet for vold mot en pasient som skulle hentes i ambulanse.

Ambulansepersonell fra Københavns Brannvesen ble meldt til politiet for vold mot en pasient som skulle hentes i ambulanse.

Les hele saken fra Beredskabsinfo: Redder politianmeldt for vold mot patient

Det er vitner som overvar hentingen av pasienten i indre København som har anmeldt ambulansepersonellet til politiet. Episoden utspilte seg natt til fredag. 

Københavns Brandvæsen bekrefter at to av deres ambulansepersonell har vært i avhør hos politiet, og at den ene nå har en voldsanmeldelse.  

"Det er en ganske ubehagelig sak å bli presentert for, men så lenge saken ennå ikke er avgjort vil vi støtte de impliserte så godt vi kan. Når saken er avgjort vil vi ta stilling til hva som skal skje med dem," sier visebrannsjef ved Københavns Brannvesen Søren Vincent Brydholm til Søndagsavisen. 

Søren Vincent Brydholm opplyser at den ene af de to er tilbake på jobb, mens den anden er sygemeldt. "Han trengte et par dager for å bli ferdig med episoden. Vi har valgt ikke å suspendere vedkommende, før vi kjenner kjernen av saken", sier Søren Vincent Brydholm. 

Det er ikke første gang en redder hos Københavns Brandvæsen har fået en anmeldelse på halsen, bekræfter vicebrandchefen. "Vi har haft lignende sager, hvor én af vores ansatte er blevet anmeldt, men det er heldigvis yderst sjældent, at det sker. Sidst det skete er vel 10 til 15 år siden", vurderer Søren Vincent Brydholm.