Hopp til hovedinnhold


Ambulansene i Lund og Soknedal kuttes?

I et brev til Lund og Sokndal kommuner signaliserer Stavanger Universitetssykehus å kutte ambulansedriften lokalt — og heller la Egersund og Flekkefjord stå for dekningen.

I et brev til Lund og Sokndal kommuner signaliserer Stavanger Universitetssykehus å kutte ambulansedriften lokalt — og heller la Egersund og Flekkefjord stå for dekningen, skriver Avisen Agder.

Begge steder skal varselet ha kommet svært brått på både politikere, administrasjon og lokalt ambulanse-ansatte.

— Jeg følte vi var i dialog om videre drift — og så får vi dette i fleisen, sier rådmann Rolv Lende i Lund om brevet signert sykehusets ambulansesjef .

Minst like oppgitt er ordfører Olav Hafstad. Han påpeker at Lund kommune i fjor støttet den lokale ambulansedriften som formelt er underlagt sykehuset med 600.000 egne kroner — godt over budsjett.

Og kommunens omkring 11 ambulanseansatte har bestrebet seg på å møte skjerpede kompetansekrav, blant annet gjennom å ta fagbrev.

— Jeg vet ikke hvor mange stygge trafikkulykker vi har vært på siden i høst. Fra Egersund eller Flekkefjord blir tiden lengre — dét er fakta, sier Lund-ambulansens Trygve Heggernes.

Les mer om saken i Avisen Agder