Hopp til hovedinnhold


Ambulansene er reddet!

Etter at Stavanger universitetssykehus ga beskjed om at de ville legge ned ambulansene i Lund og Sokndal, har protestene strømmet på fra alle kanter. Nå er det klart at ambulansene er berget.

Etter at Stavanger universitetssykehus ga beskjed om at de ville legge ned ambulansene i Lund og Sokndal, har protestene strømmet på fra alle kanter. Nå er det klart at ambulansene er berget, skriver Avisen Agder.

For vel en måned siden varslet Stavanger universitetssykehus (SUS) om at ambulansene i Lund og Sokndal ville bli lagt ned. Begrunnelsen var at man mente det ikke fra nok kvalifisert bemanning etter nye forskrifter.

Beskjeden fra SUS vakte en storm av protester i begge kommunene, og det ble til og med arrangert protesttur til sykehuset der underskriftslister ble levert.

I et møte like før påske kom ledelsen på SUS til enighet med kommunene om at man skulle levere turnuslister som viste at man kunne dekke opp vaktene med kvalifisert personell.

I mellomtiden hadde da de siste folkene på ambulansen fått godkjent fagbrev eller vikarkurs. I går kom gladmeldingen om at begge kommunene får beholde ambulansen.

Les mer om saken i Avisen Agder