Hopp til hovedinnhold


Ambulansen måtte vente på politiet utenfor åstedet i Os

Ambulansepersonellet ventet utenfor leiligheten til Hilda Feste (98) i Os. Først sju minutter senere dukket politiet opp.

Ambulansepersonellet ventet utenfor leiligheten til Hilda Feste (98) i Os. Først sju minutter senere dukket politiet opp, skriver VG.

Politiet brukte 26 minutter på å ta seg til eldreboligene ved Oshaugen eldressenter der 98-åringen ble funnet død søndag for en uke siden.

Da politiet dukket opp, hadde ambulansepersonellet ventet utenfor åstedet i sju minutter.

– Det finnes ikke noen verre situasjon enn å måtte stå og vente på politiet når du egentlig vil inn og hjelpe. At vi blir forsinket i flere minutter kan ha stor betydning for en person som er alvorlig skadet, sier leder Fredrik Westmark i Ambulansepersonellets yrkesorganisasjon til Bergens Tidende.

Da de ankom åstedet skal ikke ambulansepersonellet ha visst at tre hjemmesykepleiere allerede hadde gått inn i eldreboligen. De tre fant Hilda Feste livløs på gulvet på soverommet.

– Det ville vært en stor fordel hvis nødetatene kom omtrent samtidig til flere oppdrag enn i dag, sier Westmark.

Han peker på at politiet har fått lengre responstid ettersom de har blitt mer og mer sentralisert, mens de lokale ambulansestasjonene i stor grad er beholdt.

Les mer om saken hos VG