Hopp til hovedinnhold


– Ambulansen i Snåsa reddet livet mitt

Jarle Husa (75) hadde trolig ikke overlevd hvis ikke Snåsa hadde hatt egen ambulanse. Nå frykter han at bilen forsvinner til Steinkjer.

Jarle Husa (75) hadde trolig ikke overlevd hvis ikke Snåsa hadde hatt egen ambulanse. Nå frykter han at bilen forsvinner til Steinkjer, skriver Trønder-Avisa.

Det er snart to år siden den dramatiske kvelden på en fest i bygda. Mens Jarle Husa svingte seg på dansegulvet segnet han plutselig om med hjertestans. Ambulanseansatte, som også var på festen, forsøkte å gjenopplive ham, men det var nytteløst uten ambulansebil. Bilene har nemlig hjertestarter – og nødvendige medisiner.

Det var elendig vær den februarkvelden. Snåsa-lege Ulf Seljelid hadde legevakt i Steinkjer, og rykket ut til hjemkommunen sammen med en Steinkjer-ambulanse. Føreforholdene gjorde at Steinkjer-bilen hadde en kjøretid på én time. Men Jarle Husa reddet livet, fordi Snåsa-ambulansen også ble sendt til festen. Den var framme på få minutter.

– Jarle hadde hjerteflimmer, og gjenoppliving hadde ikke vært tilstrekkelig. Han berget livet på grunn av ambulansen, sier lege Seljelid.

75-åringen husker ingenting av det som skjedde etter at han segnet om.

– De vurderte å sende helikopter for å hjelpe meg, men det gikk ikke på grunn av været, forteller han.

Nå vurderes det om ambulansetilbudet som sannsynligvis reddet livet hans skal fjernes.

I morgen kommer administrerende direktør Arne Flaat i Helse Nord-Trøndelag til Snåsa for å diskutere ambulansetilbud. I neste uke møtes styret i Helse Midt-Norge, og på sakslista står ambulansetilbudet i Midt-Norge.

Les mer om saken i Trønder-Avisa