Hopp til hovedinnhold


Ambulansen fra Lillehammer sto bom fast i bilkø i helga

Ambulansen kom ikke fram og ambulansepersonell måtte kjøre motorsykkel og springe med sekk på ryggen til ulykkesstedet, forteller vitner GD har snakket med (krever innlogging).
Aud Romsås og mannen Geir var på veg sørover fra Lillehammer lørdag ettermiddag da trafikken stoppet helt opp på E6.
Klokken var 16.05, en bil hadde kjørt utfor og krasjet i en lyktestolpe. Det var 28 varmegrader og køen bak ble raskt veldig lang. Det er midtdelere på stedet.
– Bak oss, fra Lillehammer, kom en ambulanse, den måtte stoppe langt der bak. Der sto den bom fast, med blålysene rullende på taket. En dame kom fra den ambulansen springende forbi oss med en sekk på ryggen. En lege løp sammen med henne. Det er jo ikke bra. Heldigvis var det ikke alvorlig for han som hadde kjørt utfor, sier Romsås.

Det tok ifølge vitner lang tid før nødetatene kom til stedet, nærmere en halv time. Etter hvert kom også to brannbiler til området – en sto på jordet ovenfor. De kom trolig fordi de var redde for eksplosjon, tror vitnene.

En annen måte ambulansepersonellet tok seg til stedet på, skal ha vært med motorsykkel.

Et vitne forteller at det først kom en kvinneligambulansearbeider på motorsykkel. Etterpå kom det en annen ambulansearbeider springende med en svær sekk på ryggen.

– Vi ser at det kan by på problemer når det skjer uhell langs veger hvor det er midtdelere, men samtidig er de med på å berge liv dersom noen skulle komme over i motgående kjørefelt, så det er todelt, det der. Her fikk vi noen tilbakemeldinger fra publikum som var utålmodige. Men folk må bare forholde seg til at slik er det, sier operasjonsleder Dyre Antonsen hos politiet.
Les hele saken hos Gudbrandsdølen Dagningen