Hopp til hovedinnhold


Ambulansen får hjelp av forsvaret

SVERIGE: Forsvaret skal hjelpe ambulanstjenesten i Skaraborg til å løse sommerbemanningen. Grepet er nytt, skriver svenske Dagens Medicin.
Det er en vanskelig situasjon for ambulansetjenesten i Skaraborg, Vestre Gøtalandsregionen og hele landet. Det er bakgrunnen for at Skaraborgs sykehus tar forsvaret til hjelp for å løse sommeren.
– Det finnes ikke tilstrekkelig mange ambulansearbeidere eller ambulansesykepleiere. Vi ønsker å opprettholde pasientsikkerheten og se til at vårt personell får en ferie under rimelige forhold, sier Jan Eriksson, administrativ sjef for virksomhetsområdet ambulanse ved Skaraborgs sykehus.
Ifølge Jan Eriksson kom initiativet fra det svenske forsvaret. Ettersom Skaraborgs sykehus hadde så gode erfaringer med å jobbe med dem tidligere var de raske med å slå til på tilbudet.
Av de åtte som kan bli aktuelle for sommerjobb innen ambulansetjenesten har flere gjort innsatser i Afghanistan. Akkurat nå er de hjemme og trener. De går en måneds introduksjon, med både teori og praksis. Halvparten skal velges ut til sommerjobben.
– Allerede nå kan vi si at de har enestående kunnskaper, sier Jan Eriksson.
Det handler ikke om at de skal behandle pasienter. De skal ta seg av kjøring, kommunikasjon via Rakel og navigasjon, forteller  Eriksson. De kommer til å arbeide som såkalte tekniske assistenter.
– De gjør det ambulanseassistentene gjør, forklarer han.
Les mer om saken hos Dagens Medicin