Ambulanseorganisering
Ambulansen endelig i hus
Det har vært en smule politisk forvirring, utsettelser og kostnadssprekk. Torsdag var det offisiell åpning av Gausdals nye ambulansestasjon.
Det har vært en smule politisk forvirring, utsettelser og kostnadssprekk. Torsdag var det offisiell åpning av Gausdals nye ambulansestasjon,skriver Gudbrandsdølen Dagningen.
- Vi har fått en veldig bra løsning. Bygdafolk har grunn til å være utrolig glade for at vi har fått denne stasjonen og at ambulansen i bygda nå er sikret for mange år framover, sier stasjonsleder Arne Ringen.
I årevis er det han som har stått for driften av ambulansen i Gausdal. Men fra årsskiftet har Sykehuset Innlandet (SI) overtatt ansvaret for all ambulansedrift. Ringen fortsetter som stasjonsleder.
Med den formelle åpningen av stasjonen i Gausdal i dag, er også overtakelsen av de private ambulansene fullført. Derfor er notabiliteter helt opp på direktørnivå i SI-hierarkiet til stede i dag.
Mer effektivt
En effekt av ny ambulansestasjon er at utrykningstida ved alarm blir enda kortere. I akuttilfeller kan minutter gjøre stor forskjell.
- Selv om vi i praksis har brukt kortere tid, har standarden for reaksjonstid ved utrykning vært 15 minutter. Nå har vi muligheten til å være i bilen på ett minutt, sier Vidar Ringen, en av de to som er i vaktteamet når GD er innom.
Jobb og bolig
En viktig forskjell er nemlig at vaktteamet nå bor på jobben under vakta, som i uka varer fra 08 til 08. Helgevakta går fra fredag til mandag morgen. Før hadde de hjemmevakt, der førstevakta hadde med seg ambulansen hjem.
- Nå er vi på jobb når vi er på jobb. Vi slipper å involvere familien og vekke hele huset om vi må ut på natta, sier Anne Leine, den andre på dagens vaktteam.