Hopp til hovedinnhold
Sander Sørsveen Trelvik er ambulanselærling og har vært seks ganger på jobb i Ukraina. Foto: Privat.
Sander Sørsveen Trelvik er ambulanselærling og har vært seks ganger på jobb i Ukraina. Foto: Privat.


Ambulanselærlingen trosset utallige hindringer for å hjelpe til i krigen

Sander Sørsveen Trelvik blir lei av basale spørsmål om hvordan komme seg til Ukraina. Det handler om å finne ut av det meste selv – deretter å bygge tillit.

Ambulanselærling Sander Sørsveen Trelvik har vært seks ganger på jobb i Ukraina, inkludert et siste opphold etter at han ble alvorlig skadet. På TikTok-profilen «parasander» har han vist fram hverdagen i felten samt det smertefulle ved å «møte igjen» heftige bilder, lukter og lyder fra krigen.

Flashbackene er heldigvis borte og tiden som ambulanselærling i Halden er nå det aller viktigste. I tillegg til kjæresten han traff i vår.  

Utdanning med mange hindre

Utenforskap resulterte i mye skolefravær og dårlige karakterer da Sander vokste opp i Ringsaker kommune. Lucas privatskole i Trondheim ble eneste mulighet for å ta VG2 ambulansefag.

En altfor kraftig og altfor lang akselerasjon for å teste ut en nyanskaffet motorsykkel, stoppet muligheten for lærlingeplass. Uten sertifikat de nærmeste tre årene, måtte han finne alternativer.  Miljøarbeider på en institusjon for psykisk utviklingshemmede, passet han godt.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.