Hopp til hovedinnhold


Ambulansekrise på UNN

Universitetssykehuset mangler personell på sine ambulanser. Nå må klinikksjefen hente støtte fra distriktet, ifølge iTromsø.

Leder for akuttmedisinsk klinikk, Jon Mathisen, brukte torsdagen til å diskutere ambulansesituasjonen med de ulike avdelingsledere og tillitsvalgte. Saken er at sykehuset mangler rundt ti personer for å få samtlige fire ambulanser forskriftsmessig bemannet.

Forsterkninger

Dette gjør at UNN bare har tre av fire ambulanser i trafikk. For å bøte på problemet, har klinikksjef Jon Mathisen sett seg nødt til å innkalle forsterkninger fra omliggende kommuner – blant annet Balsfjord og Lyngen.
– Som ansvarlig for ambulansetjenesten, er det min oppgave å finne løsninger. Den situasjonen som er oppstått, skyldes vakante stillinger, permisjoner, sykemeldinger og at personell er i opplæring. Dessuten har en stor, men nødvendig bruk av overtid, belastet personellet som er disponibel.
Mathisen understreker at dette ikke er et sparetiltak, men ene og alene et bemanningsproblem.
– Det som nå skjer, er ingen ønskesituasjon. Men erfaringene sier at det er påkrevd med fire operative enheter i Tromsø by. For å unngå vanskeligheter og uforholdsmessig lang ventetid for pasienter, har vi innført de nevnte løsningene på dagtid.
Les mer om saken hos iTromsø