Hopp til hovedinnhold
Ambulansekapreren arresteres. Pål Lystad og Bjørn Bjelland (til høyre i bildet) går fra PLIVO-modus til helseoppdrag-modus. Foto: Cathrine Hellesøy / AFTENPOSTEN / NTB scanpix


Ambulansekapreren hadde drøyt 40 liter GBL med seg

32-åringen snudde Oslo på hodet for ikke å bli tatt med flytende narkotika.

Nå er politiet snart ferdig med å etterforske ambulanse-kapringen, skriver TV 2.

Det startet med at han kolliderte en personbil på Rosenhoff i Oslo. Da en ambulanse kom til stedet, truet 32-åringen helsearbeiderne med ei hagle før han stakk av med sykebilen.

Bak rattet på ambulansen startet han en hasardiøs ferd mot Torshov. På veien dit mener politiet at han var nær ved å kjøre på og drepe et eldre ektepar og en mor som trillet et tvillingpar i ei vogn.

Et av stridsspørsmålene i saken er hvorvidt kapreren hadde til hensikt på drepe fem mennesker eller ikke.

– Hans intensjon var hele tiden å komme seg unna fordi han ikke ville bli tatt med narkotika i sin besittelse, sier mannens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy-Pedersen.

Ifølge politiadvokat Kari Kirkhorn nærmer etterforskningen seg ferdig. Det gjenstår en siste gjennomgang og å skrive en innstilling før statsadvokaten overtar saken, noe som trolig skjer i løpet av sommeren.

Siktelsen lyder fortsatt på fem drapsforsøk, samt våpen- og narkotikaoppbevaring.

Politiet under etterforskning

Under politijakten skjøt politiet flere ganger mot ambulansen i forsøk på å stoppe den. Spesialenheten har siden den gang etterforsket politiets rolle under kapringen.