Hopp til hovedinnhold


Legehelikopterulykken i januar er ferdig undersøkt av politiet

– Etterforskningen av helikopterulykken har hatt fokus på avhør, sambandsrutiner, landingsprosedyrer og kartverk, skriver Ringerikes Blad.

Det opplyser etterforskningsleder politioverbetjent Christian Berge.

Bakgrunn: Legehelikopter havarert

Les også: Falsk trygghet og Mistet broren i helikopterulykke

På formiddagen 14. januar ble et helikopter fra Norsk Luftambulanse sendt til Sønsterud i Hole for å hente en lastebilsjåfør som ble skadet da lastebilen hans veltet.

Legehelikopteret havarerte ved Sønsterudtunnelen, som er nær Nestunnelen. Luftambulansens pilot og lege omkom i ulykken, mens redningsmannen ble hardt skadet.

Det ble opprettet sak i forbindelse med den tragiske ulykken. Etterforskningen er nå avsluttet.

– Vi har undersøkt om det har skjedd noe straffbart. Da har vi sett på landingsprosedyrer, luftfartshindre, sambandsrutiner, avhørene som er gjennomført og så videre. Ingenting tilsier at det er gjort noe straffbart, fastslår Berge.

Kraftlinjer på kartet

Helikopteret havarerte etter å ha kommet i kontakt med en kraftlinje cirka 30 meter over bakken.

– Det var kjent at det var to ledningsgater på stedet. Ledningene var merket av på kartet og de i helikopteret kjente til ledningsgatene. Helikopteret passerte en ledningsgate og søkte etter en til da rotorbladene kom i kontakt med ledningene. De i helikopteret fikk dessverre ikke øye på denne ledningen.

Berge forteller at politiet har hatt et nært samarbeid med Statens Havarikommisjonen for Transport i arbeidet med å finne svar på hvorfor ulykken skjedde.

– Havarikommisjonens undersøkelser utreder ulykken videre for å utrede forhold som antas å ha betydning for forebyggelsen av luftfartsulykker, sier politioverbetjent Christian Berge ved Hønefoss politistasjon.

Les mer om saken hos Ringerikes Blad