Hopp til hovedinnhold


Ambulanseforum nr. 4 2013

180forside-4-2013Flust av fasttracks i Gøteborg. Prehospital ultralyd: Et must have? Nasjonalt risikobilde: 17 katastrofer som kan ramme Norge. Norsk traumeomsorg: Personvern hindrer pasientsikkerhet. Ambulanseinspirert hjertestansforskning ved Oslo universitetssykehus. Og mye mer!
Ta en sniktitt før det kommer i posten.
Ønsker du å abonnere? Sjekk abonnementsvilkår her 
Leder:

Valgets kvaler?

Det er stortingsvalg den 9. september. Vi oppsummerer standpunktene til de ulike partiene om hvordan helsevesenet bør drives. Godt valg! Og for all del: Kom på konferansen vår!

Quiz - anatomi

Kan du betydningen av de vanligste ordene i akuttmedisin? Test deg selv her. Lykke til!

To år etter den 22/7 - hva nå?

Hva har skjedd videre etter den forferdelige fredagen den 22. juli 2011. Hva er gjort i etterkant? Er vi bedre rustet?

Mistet jobben etter anke

En ambulansearbeider ved Nordlandssykehusets ambulansetjeneste mistet jobben etter å ha kjørt for fort på fritiden.

Nordlandssykehuset: Ambulansesjefen sluttet

Både avdelingsleder og nestleder for ambulansetjenesten på Nordlandssykehuset (NLSH) sluttet i jobben før sommeren. Prosessen med å vurdere NLSH ambulansekapasitet fortsetter.

Tillitsvalgt: – Skjer lite

Jøran Følvik, tillitsvalgt for Delta, konstaterer at det har skjedd lite siden mai, og lurer på om øvre ledelse i NLSH med vilje trenerer en ordentlig vurdering av ambulansetjenesten til ny akuttforskrift kommer i 2015.

Bypass akuttmottaket

Ambulansetjenesten ved Sahlgrenska Universitetssjukehuset i Gøteb0rg har laget en rekke behandlingsspor som fører en rekke pasientgrupper til endelig behandling med en gang.

Stavanger - folk og fag

Ambulansetjenesten i Stavanger Universitetssjukehus (SUS) satser sterkt på nyopprettet paramedicutdanning og flere samhandlingsøvelser.

Prehospital ultralyd - mer presis diagnostikk

Også kalt det nye stetoskopet: Hvis du kunne velge - ville du vært blind eller seende når du skal undersøke noen?

Gammeltida

En spalte med utklipp fra tilsvarende nummer for ti, tyve og 30 år siden.

Hjertestansforskning i internasjonalt format

Hjertestansforskerne har spennenende forskningsprosjekter som dekker hele overlevelseskjeden. Les om dem her.

Prioritere by eller land? Disputas om ulykker

Thomas Kristiansen har sett nærmere på ulykkesfrekvens - og overlevelse ut fra hvor man bor. Bli med på akademisk battle: urbane opponenter lot Kristiansen forsvare norsk helsepolitikk og traumeomsorg.

Nasjonal kompetansetjeneste for traumatologi

– Vi vet ikke hvor mange alvorlig skadde det er i Norge hvert år og hvordan det går med dem. Vi har lagt så stor vekt på personvern at nødvendig registrering og kvalitetskontroll nesten blir umulig.

17 katastrofer som kan ramme Norge

Før sommeren leverte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) nasjonalt risikobilde til Justis- og beredskapsdepartementet. Det er andre året at DSB har analysert hvilke katastrofer som kan ramme Norge, og hvilke konsekvenser dette kan få.

Badevakt på Bondi Beach

«En euforisk badeferie» eller «paradisstripen» kalles den verdensberømte 1,5 kilometer lange stranden. Badevaktene observerer ikke badelivet, de skanner det.

Seier i polsk ambulansemesterskap

Det var tredje år på rad at et av de norske lagene vant i den internasjonale klassen.

Kronikern

Kronikern berømmer Oslo universitetssykehus (OUS) undersøkelse av forekomst av trusler og vold i ambulansetjenesten. Dette burde vært gjort i flere tjenester.

Stasjonen vår - i ville Voss

Voss er kjent for vill, vakker og våt natur. Ekstremsportveko. De største skianleggene i Hordaland. En rå, kvinnelig olympisk mester i kulekjøring freestyle. En haug VM-vinnere i skiskyting og skihopping. Vossakorv og vossamål. Vi tar en tur på den bortgjemte ambulansestasjonen og slår av en prat.