Hopp til hovedinnhold


Ambulanseforum nr. 3 2010

Nytt nummer! Sommeren er over oss, og vi legger opp til litt god ambulanselesing på stasjonene og hjemme.

Nytt nummer! Sommeren er over oss, og vi legger opp til litt god ambulanselesing på stasjonene og hjemme.

Abonnere på Ambulanseforum? Sjekk her!

Nasjonale fysiske krav?

Har helseministeren bedt Helsedirektoratet se nærmere på dette, slik hun sa i en spørretime på Stortinget i mars?

Nytt usteintemplat

- Det er kjempeproblematisk at vi ikke blir enige om et felles datasett for ambulansejournaler! Egentlig burde helsemyndighetene vært stilt til ansvar for at de ikke kommer med et påbud om det, sier NLA-stipendiat Andreas Krüger.

Resultater etter Utstein 1

Et felles datasett ved registrering av behandling av hjertestans, har gjort at man kan forske på og dermed forbedre overlevelsen ved hjertestans.


Akuttlegene på elveredningskurs

Akuttmedisinsk seksjon i Helse Bergen: - Kurset i elveredning var kaldt, men nyttig! sier ass. seksjonsoverlege Geir Arne Sunde.


Turnus og helse

38 prosent av deltakerne i en studie om konsekvenser av turnusarbeid sa de hadde søvnvansker eller opplevde tretthet som følge av turnus.


På kurs i Nødnett

Det siste estimatet er landsdekkende nødnett i 2014. På Østlandet er det snart virkelighet. Vi snikkikker på kurset, terminaletiketten, stammespråket og bruken.Kongen kom

Det nybygde sykehuset på Øya i Trondheim, det som heter St. Olavs Hospital er herved erklært åpnet. Lørdag 12. juni 2010 var den offisielle åpningen. 12,5 milliarder er prislappen på det nye sykehuset.


Sykkelambulanse i Bergen

17. mai fikk sykkelambulansen i Bergen ilddåpen. Som den tredje tjenesten i landet får Helse Bergen nå sykkelpatrulje ved større arrangementer i bykjernen.

Motorsykkelambulansen i Oslo

Ambulansestasjonen på Brobekk har fått ny motorsykkelambulanse, en BMW K 1300 GT, tilsvarende type som politiet i Oslo tester ut. Seks erfarne paramedics går disse vaktene.

Film og bøker

Litt om Helsefabrikken: en dokumentar om hvordan helsevesenet etterligner industriproduksjon for å bli mer effektivt. Etikk og kommunikasjon - i prehospitalt medisinsk arbeid av Halvor Nordby, og Tåresuppe - En oppskrift på heling etter tap, som gir råd om hvordan man takler sorg.

Ambulansefaget i tiårs perspektiv

Hva var de viktigste ambulanseforandringene i tiåret som gikk? Hva blir de viktigste nyhetene i tiåret som kommer? Vi tar en kikk på fortiden og prøver oss på en kikk i glasskula og fremtiden.


Fagartikkel: Transportfødsel

Hva skal man gjøre? Hva skal man ikke gjøre? Hvordan skal man forholde seg? Hvorfor er det viktig å vite hva Vena Cava er? Hilde Søraa, jordmor gjennom 17 år og gift med en ambulansearbeider skriver to the point om temaet.

30 år med babyambulanse

Tysk fenomen: En ambulanseidé født på ambulansevaktrommet til den lille byen Esslingen i Tyskland, fikk en utbredelse man ikke skulle tro var mulig.


Staseslangen

Staseslangen er denne gangen svært fascinert over hvordan musikk i ambulansen kanskje kan redde flere pasienter med hjertestans, ved å stresse dem ned. Flere kreative forslag om hvordan dette kan brukes følger.

Svensk kinderegg?

Ambulanseforum tar en nærmere titt på Nilssons ambulanse bygd på V70, som blir lansert i år.

Ambuvalentus

Denne gangen er Ambuvalentus opptatt av overtid: "Denne gangen skal jeg ikke skrive om å være feit, fattig og førtiss. Ei heller skal jeg skrive om skipene i Middelhavet. Eller om det svenske prinsessebryllupet (Gud forby!).

Før og etter naloxonedosen

Reportasje: Hva skjer egentlig før og etter at ambulansen har kommet og dratt? Er rusomsorgen i Norge bra nok? Ambulanseforum har vært med Uteseksjonen i Oslo, og snakket med legevaken og Rusakutten som åpner i august.

Tvillingportrett

Ambulansetjenesten i Bergen huser to trivelige, topptrente tvillinger, som har tatt paramedicutdanning i statene, og som går femteåret på legestudiet: Emma og Johanna Sjögren.


Gammeltida

Hva var Ambulanseforum nr. 3 1980, 90 og 2000 opptatt av? Denne spalten tar fram historiske hendelser og viser hva ambulansetjenesten har vært opptatt av de siste tiårene.


Stasjonen vår - Trysil

Sommerdvale i vinterland: Vinterparadiset Trysil har også litt liv om sommeren, latteren sitter løst og historiene er mange. Men alvoret tar over da de utfordres på å teste HLR-kvaliteten på et CRPmeter.

Vil du abonnere på Ambulanseforum? Sjekk her!