Hopp til hovedinnhold


Fikk ikke vite at det var et skarpt oppdrag

Mens politiet bevæpnet seg, ble ambulansefolkene sendt inn i den usikrede boligen hvor de fant politimannen Olav Kildal (58) død. De fikk ikke beskjed om det var et farlig område.

Mens politiet bevæpnet seg, ble ambulansefolkene sendt inn i den usikrede boligen hvor de fant politimannen Olav Kildal (58) død. De fikk ikke beskjed om det var et farlig område, skriver NRK.

Meldinga ambulansepersonellet fikk gikk ut på at en politimannen var skadet i leligheten til den 62 år gamle psykiatriske pasienten.

– Vi fikk ikke beskjed om at det dreide seg om en knivstikking eller at det befant seg en farlig person inne i leiligheten, sier avdelingssjef Svein Arne Monsen ved ambulanse-tjenesten og AMK-sentralen i Helgelandssykehuset.

Dermed utsatte ambulansefolkene seg selv for umiddelbar livsfare ved å gå inn i den usikrede boligen uten sikkerhetsutstyr. En gylden regel er at ambulansepersonell aldri skal gå inn i en slik uavklart situasjon, og skal avvente til området er klarert av politiet i farlige situasjoner.

Les mer om saken på NRK