Hopp til hovedinnhold


Ambulanseflykrasj vist i Island

Den islandske TV-kanalen Stöð 2 har for første gang sendt en video som viser hvordan et ambulansefly mister kontrollen og styrter like ved en motorsportsbane ved Hlidarfjall vest for Akureyri nord på Island, skriver Dagbladet.
Hendelsen skjedde 5. august i fjor, men videoen ble for første gang vist på programmet «Island i dag» på TV-kanalen Stöð 2 i forbindelse med påståtte feil i Luftfartstilsynets foreløpige rapport om flyulykken.

- Mye som ikke stemmer

Piloten Paul Steindor Steindórsson og Robert Tryggvason døde i ulykken. Pilot Axel Albert Jensen kom fra ulykken i live, men skadd.
Fra før har avisa Fréttablaðið skrevet om hvordan familien til Tryggvason har gått ut og krevd at politiet etterforsker saken.
- Det virker som at det er mye som ikke stemmer i rapporten, sier Mikael Tryggvason til avisa.
I rapporten skal det ha vært ukorrekte beskrivelser av hendelsesforløpet som øyenvitnene har beskrevet og videoen viser, ifølge Tryggvason. Det hele skal dreie seg om hvordan flyet mistet høyde, og hvorfor flyet befant seg i området.
- Granskninger av flyulykker gjøres for å få rede på hva som faktisk skjedde og for å forhindre at noe liknende skjer igjen. Da må rapporten være korrekt, sier Tryggvason.
Les mer om saken hos Dagbladet