Hopp til hovedinnhold


Ambulansefly tilbake i tjeneste

Ett av de tre ambulanseflyene som ble satt på bakken da det ble oppdaget feil i backup-systemet, er nå tilbake i tjeneste, opplyser Babcock, ifølge Dagens Næringsliv.

Bakgrunn: Tre ambulansefly satt på bakken etter teknisk feil@
NRK-snutt: Ambulansefly på vingene igjen
Det jobbes nå med å klargjøre de to siste B250-ambulanseflyene som også ble tatt ut av tjeneste, opplyser selskapet i en pressemelding.
Babcock regner med å ha de to øvrige flyene klare i løpet av kort tid.
– Etter at det ble oppdaget feil ved backupsystemet som skal sørge for at pilotene kan lande ambulanseflyene om alle andre instrumenter slutter å fungere, har eksperter fra flyfabrikken og leverandøren av systemet jobbet døgnet rundt for å finne feilen og en løsning. Nå er feilen rettet i det ene flyet, og sent i går kveld ble den siste av flere testflygninger gjennomført uten at feilen kom tilbake. Flyet ble dermed satt i tjeneste igjen fra midnatt, natt til lørdag, opplyser Babcock.
Selskapet understreker at risikoen for at alle andre instrumenter slutter å fungere i et fly samtidig, er svært lav. Dersom det i tillegg skulle oppstått en feil på backupsystemet, ville systemet fungert igjen ved omstart i luften.
Les mer om saken hos Dagens Næringsliv