Hopp til hovedinnhold


Ambulansebudsjettet er sprengt

Skal ambulanseberedskapen i Bodø økes, får det konsekvenser for en annen stasjon i distriktet. Ambulansebudsjettet er nemlig sprengt, melder Avisa Nordland.

– Det er ikke rom for å øke beredskapen i Bodø innenfor de økonomiske rammene vi har i dag, uten å omdisponere midler fra andre deler av tjenesten. Det sier Loke Gulliksen, ambulansesjef i Bodø.
Les også: Frykter at liv skal gå tapt
Forsvarlig
I går skrev AN om at fastlegene ved Sentrumslegene i Bodø er bekymret for at liv skal gå tapt fordi pasienter må vente i timevis på ledig ambulanse. Ambulansesjef Loke Gulliksen erkjenner problemet med samtidighetskonflikter, men sier det dessverre ikke er til å unngå.
– Vi beklager at dette dessverre gjør at noen må vente, men slike prioriteringer er noe som vi nesten ikke kan komme bort fra, sier Gulliksen.
Han skulle gjerne hatt flere biler, men mener likevel at beredskapen er forsvarlig.
– Vi jobber hardt for å gi folk best mulig beredskap for de pengene vi har tilgjengelig, forsikrer han.
Pengespørsmål
I Bodø er det stasjonert to ambulanser som rykker ut på oppdrag hele døgnet. I tillegg er det en døgnbemannet ambulanse på Tverlandet med hjemmevakt.
En ekstra døgnambulanse i Bodø, med sju ansatte, koster om lag 3,5 millioner kroner å drifte i året, pluss utgifter kjøp av bil. Ambulansetjenesten driver allerede med et underskudd på rundt ti millioner kroner.
Ingen økte rammer
Det ligger ingen signaler om økte rammer i arbeidet med ny ambulanseplan.
Les mer om saken hos Avisa Nordland