Hopp til hovedinnhold


Ambulansebåten til retten

Rederiet L. Rødne & sønner har fått medhold av Stavanger tingrett i et krav om midlertidig forføyning. Dermed kan Helse Stavanger foreløpig ikke signere kontrakt for ambulansebåten i Ryfylke med Gulen Skyssbåtservice, melder Stavanger Aftenblad.
Da L. Rødne & Sønner med hovedkontor på Sjernarøy tapte anbudet for ambulansebåten i Ryfylke, sendte hurtigbåtrederiet klage til Helse Stavanger. I sist uke ble klagen avslått av Helse Stavanger. For å hindre at Helse Stavanger og Gulen signerer avtale, leverte Rødne 11. september inn en såkalt midlertidig forføyning til Stavanger tingrett.
- Vi har fått kravet innvilget og har dermed klart å stanse dette midlertidig. Saken vil komme opp i tingretten i neste uke. Vi mener å ha sterke kort på hånd for at saken skal ses på nytt. Ting er ikke gjort etter boka, sier daglig leder Lars A. Rødne til Aftenbladet.
Rødne hevder at konkurransegrunnlaget var uklart med hensyn til kvalifikasjonskrav for mannskapet og oppgitte minstekrav. Derfor skulle konkurransen vært avvist, ifølge rederiet.
Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad