Hopp til hovedinnhold


Ambulansebåt havarerte i Troms

Fire personer reddet etter havariet, melder TV2. Legeskyssbåten «Øyfart» fikk motorstans 200 meter fra land utenfor Grøtavær i Troms tirsdag kveld. Det blåste nordlig frisk bris til liten kuling i området.

illustrasjongrunnstot

Illustrasjonsfoto: Wiki Commons

Fire personer reddet etter havariet, melder TV2.

Legeskyssbåten «Øyfart» fikk motorstans 200 meter fra land utenfor Grøtavær i Troms tirsdag kveld. Det blåste nordlig frisk bris til liten kuling i området.

Båten var på vei tilbake etter et ambulanseoppdrag. Klokken 22.21 fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge inn melding om problemene, og en redningsaksjon ble satt i gang.

Flere fartøy i nærheten gikk raskt mot havaristen som etter hvert ble skylt på land. Ifølge Hovedredningssentralen var det fire ombord da havariet skjedde, to mannskap og to fra ambulansetjenesten.

Alle fire gikk i en redningsflåte og ble siden plukket opp av en redningsbåt fra kystvaktskipet «KV Chieftain». Lastebåten «Sveafjord» bisto under aksjonen ved å lyse opp området. Ingen personer ble fysisk skadet i havariet.

Ordner midlertidig løsning
Førsteprioriteten for assisterende ambulansesjef Tor Harald Nyheim er at Bjarkøys befolkning fortsatt skal føle trygghet selv om ambulansebåten Øyfart har forlist, skriver Harstad Tidene onsdag.

Folk i Bjarkøy skal føle seg trygge og da bruker vi de ressurser vi må, sier han.

I tillegg til tapet av båten, som tilhører rederiet Øyfart AS, mistet ambulansetjenesten medisinsk utstyr for en halv million kroner.

UNN Harstad hadde et møte kort tid etter havariet for å finne ut hva som måtte gjøres for å opprettholde ambulanseberedskapen i kommunen.

- Vi sender ut en av våre reservebiler med fullt utstyr. Denne vil stå til rådighet til et nytt ambulansetilbud er kommet på plass, sier Nyheim. - Vi regner med at vi skal ha en fullverdig erstatning på plass om veldig kort tid. Det kan hende erstatningen på kort sikt ikke blir en ambulansebåt, men en løsning blir det.