Hopp til hovedinnhold

Ambulansearbeideren som selv ble pasient

Med døtrene: Lina Kristine med de to jentene sine: Vårin og Borgny. Foto: privat


Hva gjør det med deg når du som ambulansearbeider selv er involvert i en ulykke? Hvordan reagerer du? Dette fikk ambulansearbeider Lina Kristine Tennefoss Vatshelle svar på, da hun ble påkjørt bakfra, og hadde sin syv måneder gamle datter i baksetet.

På formiddagen 22. september var ambulansearbeider Lina Kristine Tennefoss Vatshelle, fra Osøyro utenfor Bergen, på vei for å møte en venn.

Hun hadde sin syv måneder gammel datter i baksetet i bilen. Da bilen foran henne bremset brått ned og blinket til venstre, klarer hun å stoppe opp. Men bak dem kom en bil i 60 km i timen som ikke hadde sett at de foran hadde bremset ned.

– Jeg så i bakspeilet, at bilen kom i full fart mot oss, og det var ingenting jeg kunne gjøre. Bilen smalt inn i oss. Mens dette skjedde snakket jeg med mannen min på telefonen. Jeg ropte «Nei! Nei! Nei!».

Bilen foran henne hadde ikke rukket å svinge av, så jeg krasjet inn i den, i tillegg til at bilen bak meg krasjet inn i meg. Jeg hadde veldig vondt i kroppen, men sprang ut av bilen. Det var mye adrenalin som var satt i sving.

– Det eneste jeg tenkte på var babyen min i baksetet, sier Lina Kristine.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.