Hopp til hovedinnhold


Ambulansearbeidere fratas behandlerstatus i et halvt år

De avviste å kjøre en pasient som hadde alvorlig hjernerystelse på sykehus, under begrunnelse av at han nok bare var full.


De avviste å kjøre en pasient som hadde alvorlig hjernerystelse på sykehus, under begrunnelse av at han nok bare var full. 

Les hele saken på Beredskabsinfo: Ambulancereddere fratages behandlerstatus i et halvt år 

Det var en alvorlig feil da to ambulansearbeidere fra Frederiksberg Brandvæsen i forrige måned avviste å kjøre en pasient som senere viste seg å ha alvorlig hjernerystelse på sykehuset. Det fastslår Frederiksberg Brandvæsen etter å ha undersøkt saken. De to ambulansearbeiderne får en skriftlig påtale, de får fratatt behandlerstatus i et halvt år, og de må opp til ny fagprøve før de igjen kan fungere som ambulansearbeidere. 

Episoden fant sted forrige måned, da en ung mann med alvorlig hjernerystelse ble etterlatt på gaten etter at ambulansepersonell hadde avvist å kjøre ham til sykehuset. Mannen ble i stedet hentet av sine foreldre, som kjørte han til legevakten. Her ble det konstatert alvorlig hjernerystelse, samt brudd på kjeve og kinnben. 

Deretter ble han innlagt på intensivavdelingen. Ifølge et vitne som ringte nødsentralen og ble hos den kvestede mannen, sa ambulansearbeiderne at han var for full.  

De to ambulansearbeiderne har siden hendelsen vært suspendert. Etter en undersøkelse erkjenner Frederiksberg Brandvæsen nå at de har ansvar for manglende hjelp. 

- Det er begått alvorlige feil i saken her, og det får konsekvenser for våre medarbeidere, sier brannsjef Tommy Sillemann, Frederiksberg Brandvæsen, til TV2/Lorry.