Hopp til hovedinnhold
Vernebrillene rengjøres etter hvert oppdrag. Ambulansepersonell fra Drammen, Vestre Viken HF, i arbeid under korona-krisen. Brillene rengjøres for å bli brukt på nytt. ©Fredrik Naumann/Felix Features


En ambulansearbeider smittet med covid-19 i Farsund

Det ble i dag oppdaget smitte hos en ansatt ved ambulansetjenesten i Farsund.

Kommuneoverlege Ann-Margret Haaland har fått opplyst fra Sørlandet sykehus at tre kolleger av den smittede er satt i karantene, melder Farsund Kommune.

Arbeidet med å kartlegge og teste nærkontakter til den smittede er i full gang, sier kommuneoverlegen.

Direktør for prehospitale tjenester på Sørlandet sykehus HF, Espen Jarle Hansen sier i en pressemelding fra sykehuset at det nå er viktig å kartlegge og kontakte eventuelle pasienter som har vært i ambulansen med den smittede.

– Vi vil raskt få en oversikt over dette, sier Hansen og legger til at denne aktuelle hendelsen ikke vil påvirke selve ambulansetjenesten i området.

– Vi har innført strenge smitteverntiltak også i ambulansetjenesten for å beskytte pasienter og ansatte, men våre medarbeidere kan rammes andre steder de oppholder seg, heter det i pressemeldingen fra Sørlandet sykehus.

Den aktuelle ambulansemedarbeideren brukte munnbind på jobb, i tråd med foretakets smittevernrutiner når de opererer i og med pasienter fra Farsund.

Les saken hos Farsund Kommune