Hopp til hovedinnhold


Ambulansearbeider Harald rykket ut til ulykke og fant sin egen datter med store skader

Datteren hadde falt av hesten og ble hardt skadet, melder TV2.

En sommerdag i 2014 endret livet seg for Hannah Lunden. Den hesteglade 17-åringen skulle bare ta seg én siste ridetur helt på slutten av dagen, da hun falt av hesten.

– Jeg ble slått bevisstløs. Da jeg våknet noen minutter etterpå husker jeg at venninnen min sitter over meg og skriker inn i ansiktet mitt, forteller Hannah til God Morgen Norge.

Pappa rykket ut

Hannahs far er ambulansearbeider, og det var han som ble oppringt med melding om at det hadde skjedd noe alvorlig. Han har rykket ut til mange ulykker, men denne gangen var det noe helt spesielt. Harald var den første som kom til ulykkesstedet for å hjelpe.
– Det var godt å se ansiktet til pappa, men jeg skjønte også at dette var alvorlig, sier Hannah.
Harald felte noen tårer mens han jobbet med å hjelpe datteren, samtidig som han var svært skjerpet og fokusert.
– Jeg kommer aldri til å angre på at jeg valgte dette yrket. Det er veldig fint, oppi alt det vonde, å få lov til å være der for Hannah. Jeg opplevde det som en fin ting, tross at det var en krevende situasjon, forteller han.

Ble lam

Hannah ble lam fra halsen og ned etter ulykken. Den livlige tenåringsjenta måtte brått innstille seg på et helt annet liv. Hun har vært lei seg og bitter, men ønsker ikke å fokusere på hvordan ulykken kunne vært unngått.
Les mer om saken hos TV2