Hopp til hovedinnhold


Ambulansearbeider falt tre etasjer

Arbeidsulykke i Sandnes: Tilstanden er torsdag kveld fremdeles ustabil for ambulansearbeideren som falt tre etasjer i en arbeidsulykke i et uferdig skolebygg i Sandnes sentrum, da han skulle hjelpe en skadet mann.

Arbeidsulykke i Sandnes: Tilstanden er torsdag kveld fremdeles ustabil for ambulansearbeideren som falt tre etasjer i en arbeidsulykke i et uferdig skolebygg i Sandnes sentrum, da han skulle hjelpe en skadet mann. 

Les heles saken i Stavanger Aftenblad: Ustabilt for ambulansearbeider

Les også Rogalands Avis: Sikringen fjernet

– Arbeiderne fra Solland var i ferd med å flytte et tungt aggregat til et ventilasjonsanlegg, da aggregatet begynte å skli. Den ene fikk aggregatet over hofta og ble sittende fast. Da ambulansepersonell kom til stedet for å hjelpe, falt den ene av dem over en kant og ned en åpen sjakt, sier skadestedsleder Elisabeth Grassdal til Aftenbladet.

Intensivbehandling
Den SUS-ansatte 35 år gamle mannen fra ambulansen er hardest skadet av de to. Ifølge en pressemelding fra akuttmottaket har han flere alvorlige skader.

Torsdag morgen var han fortsatt under intensiv behandling og tilstanden var ustabil. Han har bruddskader og skader i brystet.

Politiet fikk først melding klokken 19.53 om at en mann hadde fått et aggregat over seg på Vågen videregående skole i Sandnes, som er under bygging. Vedkommende drev med montering av ventilasjonsanlegg, og arbeidet i tredje etasje i den uferdige skolebygningen.

Sterkt berørt
Både den skadete arbeiderens arbeidskolleger og redningspersonell på stedet var sterkt berørt av ulykkene. Samtlige involverte ble avhørt av politiet om hendelsesforløpet.

Krimteknisk skal undersøke stedet torsdag morgen, så snart det blir lyst. Arbeidstilsynet var på stedet onsdag kveld, og vil fortsette sine undersøkelser torsdag.