Hopp til hovedinnhold


Ambulanse-Karin i reality og virkelighet

Prototypen på en ambulansearbeider i Norge har trolig fått et nytt ansikt etter at en ved første øyekast blond babe fra Stavanger flørter, flirer og havner i catfight i Farmen.

Prototypen på en ambulansearbeider i Norge har trolig fått et nytt ansikt etter at en ved første øyekast blond babe fra Stavanger flørter, flirer og havner i catfight i Farmen.

Karin Jonassen (25) sendte inn en spontan søknad i fjor vår, og ble svært overrasket da hun ble en av de ti utvalgte til en tiukers Farmen-innspilling i fjor sommer. Permisjon ble innvilget av sjefen i streng hemmelighet.

Kollegene lurte på hva i all verden som foregikk, og ble både nysgjerrige og bekymrede; for Karin hadde ikke lov til å røpe hva hun skulle være med på.


Strategisk og ustrategisk sengeplass
- Er alt bra? Skal du på reise? Hvor hen? Karin måtte gi vage svar. Da deltakerne ble sendt til øya utenfor Trøndelagskysten gikk det et lys opp for flere, i det øyeblikk deltakerne ble offentliggjort.

Med ny seerrekord ved første episode for et par uker siden, og i og med at Karin valgte å sove med en kar på hver side i senga på hytta, var medieeksponeringen et faktum. Hun har fått egne oppslag i stort sett alle riksaviser, og en tur innom Senkveld, TV2s fredagsunderholdnsingsflaggskip.

Ambulanseforum ringer i det hun er på vei inn til tannlegen for å trekke en visdomstann, og får et hyggelig intervju etter at trekkingen er vel utført.

- Det var jo et strategisk valg å ligge mellom to karer, ler hun selvironisk på telefonen. – Da var det ingen fare for nedkjøling, man må jo tenke litt.

Men at hun ble liggende mellom to gutter, gjorde ikke forholdet til de andre jentene så veldig enkelt, fordi de som delte seng ble sett på som en gruppe med lojalitetsbånd.

Hun innrømmer at hun er ei guttejente. Og som Gaute Grøtta Grav uttrykte det: Hun er tøffere enn toget. For det kan det være en fordel å være når du flytter fra Stavanger for å ta ambulansefaglinja i Bergen som 16-åring. Hun var en av tre fra Rogaland som fikk plass på Os vgs. Nå har hun jobbet seks år som ambulansearbeider i Stavanger sentrum.

Fordel med ambulansebakgrunn
Men hvorfor Farmen?

- Jeg er en spontan jente som liker utfordringer og spennende ting, så jeg sendte bare inn en søknad for gøy og tenkte ikke mer på det før de ringte i mai. De ville tydeligvis ha en blond ambulanseguttejente som var litt flørtete med i programmet.

Karin angrer ikke et sekund på at hun søkte. Det var en spesiell opplevelse å få være med, og hun lærte mye om både seg selv og andre,  og hvordan samspillet blir når man får lite mat og søvn, og hvor strevsomt det var å leve for 100 år siden.

- Det var en fordel å være ambulansearbeider, for det blir lite søvn og mat til tider, så jeg lot meg ikke stresse av det.

Hun beskriver at oppholdet mest av alt ga en leirskole- eller bondeferiefølelse.

- Da jeg kom hjem satte jeg mer pris på det jeg hadde rundt meg. I dag lever vi under helt andre vilkår.

Det beste med innspillingen var å treffe de fantastiske folkene og få være med på den type reality-konsept, synes hun.

- De jeg kom overens med har jeg tatt med meg videre, sier hun kryptisk. Det har selvfølgelig vært litt spekulasjoner om det ble et Farmenpar denne sesongen. For det var ingen tvil om at Karin og idrettsstudenten  Simon hadde god kjemi.

Heftig miljøforandring
Hva var det verste?

- Uvissheten, det å ikke vite hva som skjedde i mitt egentlige liv, med familie og venner. Jeg lengtet aldri hjem, men jeg tenkte på familie, venner og kolleger. Vi er jo mye på jobb, så det blir på en måte mitt andre hjem.

Det var også et radikalt annet miljø og kultur på innspillingen enn på jobb. På jobb i Stavanger er man veldig positive og hyggelige med hverandre, forteller hun.

- På Farmen kunne kanskje dagen starte med at man fikk en skyllebøtte, og det var litt mer hissig stemning.

Fikk hun brukt ambulansekunnskapene?

- Det var mest trøste- og bæredelen som ble brukt. Det var noen kutt og brannskader hvor de henta meg.

Hvordan har reaksjonene vært i etterkant, nå som hun på en måte er realityrepresentanten for ambulansetanden?

- Jeg har fått mange mailer og hilsener på nettet, og folk har sagt at de er fornøyd med at jeg er en god representant for arbeidsgruppen. Jeg har bare fått hyggelige tilbakemeldinger.

Når det gjelder medieeksponeringen så er det greit så langt.

- Det er litt uvant, men jeg synes det er kjekt med oppmerksomhet så lenge det er positivt.

Hun har også opplevd å bli kjent igjen av pasienter.

Back to life
Og på Senkveld etter programslutt stilte Thomas og Harald seg på hver side, for de hadde selvfølgelig fått med seg at hun trives mellom to karer.

- Jeg synes ikke det er noe galt i å sove i seng med det andre kjønn. Det er trygt og godt. Og det at en av jentene som er lesbisk lå i seng med to jenter, har det jo ikke vært noe fokus på!

Karin har ikke sett programmet sjøl på forhånd, og synes det er like spennende å følge med som alle andre. Er det rolig på stasjonen når programmet går, så benker man seg foran skjermen. Hun føler at framstillingen av henne så langt er helt riktig. Og hun forteller også at alt som skjer der er ekte, de fikk ikke noen spesiell regi fra filmcrewet rundt.  Men etter hvert ble det til at de hentet crewet selv, hvis det var noe som skjedde eller det var et oppgjør mellom folk.

Så hvordan var det å komme tilbake fra reality til virkeligheten igjen?

- Det var godt å komme tilbake, og det var mange nysgjerrige kolleger. Jeg tror jeg har fått spørsmål om Farmen hver dag fram til  nå.