Hopp til hovedinnhold


Ambulanse i full fart påkjørt - bakfra

En ambulanes under utryckning med blålys på vei til en pasient ble påkjørt bakfra. Ambulansen ble fullstendig ødelagt, melder svenske Dagens Medicin.
Ambulansen var på vei for å hente en pasient ved riksvei 56 og kjørte i  140-150 kilometer i timen med sirener og blålys på, ifølge politiavhøret med et av ambulansepersonellet i bilen.
Etter en stund oppdager denne at en personbil henger seg på i samme fart.  Cirka en kilometer innen ambulansen nærmar seg målet signaliserer ambulanseføreren med bremselysene at bilen bak må sakne ned, men personbilen fortsetter i samme hastighet.
Etter en sving oppdager de pasienten og ambulansen bremser for å stanse. Det merker ikke bilenbak som kommer i full fart. Straks før ambulanseføreren skal stanse bilen helt ser han bilen i bakspeilet og velger å gasse i stedet for å minske støtet som ikke lenger går an å forhindre.
Ambulansens bakdel blev helt sønderknust og opprevet som lokket på en hermetikkboks, viser politiets bilder. Ambulansepersonellet klarte seg dog med muskelsmerter og en kortere sykmelding. Også mannen i personbilen klarte seg forholdsvis bra.
– Hadde personbilen kjørt lovlig hadde den definitivt rukket å bremse, det er flaks at det gikk så bra som det gjorde, sier Jörgen Olsson, ambulansesjef i beredskap i Landstinget Västmanland når ulykken skjedde.
Føreren i bilen bak er mistenkt for grov uforsvarlighet i trafikken.
Ettersom det var kalt ut på en tobilsalarm kunne den opprinnelige pasienten tas hånd om av ambulansen som kom til noen minutter senere.
Ulykken skjedde i slutten av juni.
Les mer om saken hos Dagens Medicin