Hopp til hovedinnhold


Alle osloskolene får terroralarm

I løpet av året vil 70 osloskoler ha installert et nytt varslingssystem som kan utløses ved terrorangrep. Innen 2017 skal samtlige 180 grunnskoler i Oslo få terroralarm, melder NRK Norge.
– Etter det som har skjedd på skoler i blant annet USA, Tyskland og Finland, har vi spurt oss selv: «Hva gjør vi?» Jeg leder en bedrift med over 700 mennesker. Da må vi ha en beredskap, og den har vi styrket nå, sier rektor ved Hovseter skole, Evelyn Angell Veglo.

– Satte en støkk i oss

Skolen er en av de første grunnskolene i Oslo som har fått på plass nye verktøy for internkommunikasjon. Dette skal blant annet gjøre skolene i bedre stand til å håndtere en ekstremsituasjon hvor det er fare for liv og helse.
– Skoleskytingen i andre land satte en støkk i oss alle. Det har gjort at vi har tenkt over noen scenarier for å ha vært gjennom den mentale prosessen. Vi har vurdert bygningen, hvor vi er plassert, og utarbeidet evakueringsplaner, forteller rektoren, og legger til:
– Skolen er en erstatning for hjemmene på dagtid. Da må vi ivareta elevenes sikkerhet på best mulig måte. Vi kan aldri garantere for folks absolutte trygghet, og vi vet ikke hvor og når uforutsette hendelser vil skje, men elevene skal føle seg trygge på skolen, sier Evelyn Angell Veglo.
Les mer om saken hos NRK Norge