Hopp til hovedinnhold


– Alle fikk hjelpen de skulle ha

På nettstedet Facebook har det florert varsler om at legevaktnumrene i Namdalen er nede, melder Namdalsavisa.
Kommentar i Namdalsavisa: – AMK må gå gjennom sine rutiner
Kolvereid Røde Kors la blant annet ut følgende melding på Facebook natt til lørdag, delt videre fra Jordmor i Ytre Namdal:
"Til dere som sokner til sykehuset Namsos; Ingen av legevaktnumrene i distriktet fungerer, bortsett fra telefonnummeret til legevakt i Namsos. Det jobbes med saken, og de vet ikke hvor lang tid det vil ta. Mulig pressemelding kommer etterhvert. Ved behov for lege. Ring legevaktnr.742 72 500. Ved behov for akutt hjelp ring 113. Gravide som har behov for hjelp av jordmor i helga kan ringe direkte til jordmor fram til mandag kl.08.00 på mobil 906 34448."

– En overdrivelse

Tenkisk rådgiver ved legevaktsentralen og AMK-sentralen i Namsos, Per Arne Lynum, mener meldingene som har blitt delt er overdrevne.
– Det stemmer at vi torsdag kveld oppdaget at legevaktnummeret i Ytre Namdal ikke fungerte. Legesekretæren dro umiddelbart på jobb og fikk viderekoblet alle telefonene direkte til legevaktsentralen i Namsos, sier Lynum.
– Problemet ble løst med en gang, og det har fungert utmerket siden, forsikrer han.

Indre Namdal rammet

Fredag kveld støtte de på det samme problemet i Indre Namdal.
– I Grong oppdaget vi at noe var feil. Det viste seg at telefonnummeret ikke fungerte for Grong, Høylandet og Namsskogan heller. Vi antok at hele Indre Namdal var rammet, og tok kontakt med Telenor. De viderekoblet alt direkte til legevaktsentralen i Namsos, sier Lynum.
Han forsikrer om at systemet nå fungerer perfekt.
Les mer om saken hos Namdalsavisa